Enzo Scifo: "Zonder Fellaini worden we nooit Europees kampioen"
Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 9 reacties

Enzo Scifo legt uit waarom het afscheid van Fellaini geen goede zaak is voor de Rode Duivels

Enzo Scifo: "Zonder Fellaini worden we nooit Europees kampioen"
Foto: © photonews

De voormalige sterspeler van Anderlecht en de Rode Duivels vindt het afscheid van Fellaini als Rode Duivel geen goede zaak voor de nationale ploeg. Hij legt uit waarom.

Enzo Scifo volgt de ontplooiingen in de Jupiler Pro League en bij de Rode Duivels op de voet. Zo wijst hij op het afscheid van Marouane Fellaini bij de Rode Duivels. Volgens Scifo was hij een onmisbaar element.

"Martinez windt dat ook en ik betwijfel of hij 100 % achter die keuze staat", legde Scifo uit bij Sudpresse. " Volgens mij weet de coach diep vanbinnen al dat Fellaini moet terugkeren. Een coach heeft nood aan spelers die het verschil kunnen maken met hun creativiteit of persoonlijkheid."

"Zulke spelers kunnen een extra stap zetten, de stap die je nodig hebt om titels te winnen. Lukaku, Hazard of De Bruyne beantwoorden aan dat profiel. Maar achter die sterren moet iemand staan, iemand met een echt profiel. Zij lijken in zekere zin onbelangrijk, maar zijn dat niet."

"Een klassekeeper als Courtois is bijvoorbeeld zo iemand, of een centrale verdediger met uitstraling. Of een speler die je niet aan een bepaalde categorie kan toewijzen, zoals Fellaini. Zij maken van een heel goed team een groots team", aldus Scifo.

"Zonder Fellaini wordt België nooit Europees kampioen. Ik meen het! Ik ben noch een vriend noch de makelaar van Fellaini, maar als ik de bondscoach was dan ga ik volgende zomer naar China om van Fellaini weer een Rode Duivel te maken zodat hij er bij het einde van de kwalificatiecampagne weer bij is", besloot Scifo.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties