Aanvoerder uit 1B laat zijn licht schijnen over de play-downs: "OHL zakt niet en ik hoop dat Lommel erin blijft"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties
Aanvoerder uit 1B laat zijn licht schijnen over de play-downs: "OHL zakt niet en ik hoop dat Lommel erin blijft"

Play-off 3 is intussen al een speeldag ver en momenteel staan Lommel en Tubize er het slechtst voor. Westerlo-aanvoerder Wouter Corstjens gaf ons zijn visie op de play-downs.

Corstjens heeft met Westerlo de vier ploegen in play-off natuurlijk al vier keer ontmoet tijdens de reguliere fase van de Proximus League. Hij kent Oud-Heverlee Leuven, Roeselare, Lommel en Tubize dan ook behoorlijk goed.

"Er is een ploeg waarvan ik nu al kan zeggen dat ze niet gaan degraderen", legde Corstjens uit in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Met Vince Euvrard en Frank Vercauteren zijn er sinds kort erg bekwame mensen aan het roer bij OHL. Sindsdien zit er een stijgende lijn in hun resultaten."

Frustrerend systeem

Nog drie kandidaten blijven er dus over om te zakken volgens Corstjens. "Op het einde van de rit denk ik toch gewoon dat Tubize zal degraderen. En ik hoop ook gewoon dat het niet Lommel zal zijn, uit sympathie voor mijn ex-club."

Voor het overige is Corstjens gewoon blij dat hij zelf die nerveuze play-downs niet moet spelen. "Ik kan me voorstellen hoe frustrerend het moet zijn. Je voetbalt het hele seizoen om punten bij elkaar te sprokkelen, zoals pakweg Lommel (31 punten tegenover 23 voor Tubize, nvdr.), waarna ze plots worden gehalveerd. Ze verliezen hun eerste match en nu staan ze nog maar drie punten voor", klonk het besluit van Corstjens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties