Opvallend: KNVB houdt nu al rekening met halve finale van Ajax in de Champions League

Opvallend: KNVB houdt nu al rekening met halve finale van Ajax in de Champions League

Het gaat Ajax voor de wind in de Champions League. De Amsterdammers waren niet rechtstreeks gekwalificeerd voor het kampioenenbal en moesten eerst nog voorbij Standard. Binnenkort strijdt de club tegen Juventus om een plekje in de halve finale.

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond wil nu niets aan het toeval overlaten. Ze hebben nu al een kalenderwijziging ingepland voor het geval dat Ajax Juventus zou uitschakelen in de kwartfinale van de Champions League. Die wijziging is echter nog niet definitief.

Feyenoord niet blij

Toch werden er al wel difinitieve aanpassingen ingelast. "Het scenario dat een van de bekerfinalisten ook de halve finale van de Champions League zou spelen, werd als minimaal ingeschat, maar is uitgekomen", aldus de KNVB. "Deze situatie is fantastisch, maar bood ons ook de nodige uitdagingen."

Zo wordt het tijdstip van twee partijen van Feyenoord gewijzigd, iets waar de Rotterdammers allerminst blij mee zijn. Dit is het statement op de clubwesite van Feyenoord:

"Feyenoord stond negatief tegenover de tijdsveranderingen en heeft dit aangekaart bij de KNVB. De wijzigingen komen op een laat moment voor seizoenkaarthouders en supporters die al losse kaarten hebben gekocht. Het late tijdstip is voor onze jonge supporters bovendien ongunstig. Daarnaast zijn er ook veel supporters die nog een lange terugreis voor de boeg hebben. De KNVB heeft echter toch besloten deze wijzigingen door te voeren."

Op 10 en 16 april nemen de Ajacieden het in de kwartfinale van de Champions League op tegen Juventus. Bij de Italianen zijn sterspelers Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala nog onzeker voor de heenwedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties