Krijgt toptalent van Chelsea eindelijk eerste basisplaats in de Premier League? "Hij is de toekomst van de club"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 1 reacties
Krijgt toptalent van Chelsea eindelijk eerste basisplaats in de Premier League? "Hij is de toekomst van de club"
Foto: © photonews

Chelsea beleeft een moeilijk seizoen en staat momenteel pas zesde in de Premier League. De kloof met plaats drie bedraagt wel maar drie punten. Als de Blues nog naar boven willen kijken, kunnen ze woensdag maar beter winnen tegen Brighton.

Eden Hazard is dit seizoen opnieuw de uitblinker bij Chelsea. Met dertien doelpunten en elf assists zorgde hij er haast op zijn eentje voor dat de Londenaars plek drie nog in het vizier hebben.

Chelsea speelt woensdagavond een inhaalwedstrijd tegen Brighton. Op zijn persconferentie voor de wedstrijd, liet coach Maurizio Sarri in zijn kaarten kijken voor zijn opstelling. Callum Hudson-Odoi zou wel eens voor het eerst in de basis kunnen starten in de Premier League.

Het achttienjarig toptalent moest het tot nu toe stellen met korte invalbeurten in de Premier League. In de Europa League was hij in vier wedstrijden als basisspeler wel al goed voor drie doelpunten en twee assists. In vier invalbeurten deed hij er nog een doelpunt en een assist bij.

In maart debuteerde hij voor het nationale elftal van Engeland. Nu lijkt Sarri hem ook in de Premier League aan de aftrap te willen brengen.

“Bij aanvang van het seizoen zag ik al dat hij  enorm veel potentieel heeft”, opende Sarri op zijn persconferentie. “Maar volgens mij was hij op dat moment nog niet klaar om al op dit niveau te spelen.  Hij heeft  sindsdien een enorme progressie gemaakt en is nu wél klaar.”

“Hij is de toekomst van Chelsea. Waarschijnlijk start hij woensdag tegen Brighton of volgende week maandag tegen West Ham”, besloot Sarri.

Hudson-Odoi is een linksbuiten, die ook op de andere flank uit de voeten kan. Aangezien de kans klein is dat Sarri Eden Hazard opnieuw op de bank zet, moeten vooral Willian en Pedro zich zorgen maken.   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties