1-1 in de heenwedstrijd, wat zijn de kansen voor Ajax in de Champions League?

Bart Somers
Bart Somers
| 2 reacties
1-1 in de heenwedstrijd, wat zijn de kansen voor Ajax in de Champions League?

Ajax neemt het dinsdagavond in Turijn op tegen Juventus voor een plek in de halve finale van de Champions League. In het verleden moest Ajax Europees al 7 maal met een 1-1 een terugmatch op verplaatsing aanvatten. Hoe liep het af?

De Nederlandse krant De Telegraaf berekende dat Ajax in soortgelijke situaties 4 keer werd uitgeschakeld. 3 maal konden de Amsterdammers zich dus wel plaatsen.

Wat Juve betreft, is er overigens al een antecedent voor Ajax. Daarvoor moeten we even terug in de tijd. In het seizoen 77/78 delfde de Nederlandse club het onderspit in de retour in Italië. Juventus trok na penalty's aan het langste eind.

PAOK, Atlético en Real

Ajax was wel 2 keer succesvol tegen PAOK Saloniki, telkens in de voorrondes van de Champions League. Deze wedstrijden dateren uit 2010 en 2016, nog niet zo lang geleden dus. In 96/97 werd Atlético Madrid uitgeschakeld in de kwartfinales na 2-3 in de verlengingen.

Tegen Dukla Praag ging Ajax er in 66/67 uit na een 2-1 in de terugwedstrijd. Een jaar later was Real Madrid te sterk en in 2016/2017 gingen de Amsterdammers zowaar met 4-1 onderuit bij het Russische Rostov. Wat wordt het dinsdagavond in het Allianz Stadium?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties