Round-up: welke teams uit de Champions League maken nog kans op de treble?

Redactie
| 0 reacties
Round-up: welke teams uit de Champions League maken nog kans op de treble?
Foto: © photonews

We zijn in de Champions League in de kwartfinales aanbeland. Ook de nationale competities lopen op hun laatste beentjes. Welke clubs zijn nog voor alle trofeeën in de running?

In de geschiedenis van de Champions League en diens voorganger de Beker voor Landskampioenen wist slechts 8 keer een team de treble te behalen en dus zowel het kampioenenbal als zijn nationale competitie en beker te winnen. Dit jaar zijn er nog meerdere ploegen in de running om nummer 9 te worden.

Barcelona is tot op heden de enige club die tweemaal de treble won, in 2008/09 en 2014/15. Voor Celtic, Ajax, PSV, Manchester United, Inter en Bayern Munchen was die eer 1 keer weggelegd.

Ajax zou dit seizoen zijn 2de treble kunnen binnenhalen. In de competitie zijn de Amsterdammers nog stevig in de running en op 5 mei spelen ze de bekerfinale tegen Willem II.Barcelona heeft de Spaanse titel al half op zak. Op 25 mei nemen de Catalanen het tegen Valencia op in de eindstrijd voor de Spaanse beker.

Manchester City heeft met de league cup al een trofee gewonnen dit seizoen. In de competitie duelleren de Citizens nog volop met Liverpool, en in de beker staat er op 18 mei een finale tegen Watford op het programma.

Juventus, Liverpool, Manchester United, Porto en Tottenham komen niet meer in aanmerking. De Champions League is voor deze teams nog haalbaar, maar ze zijn ofwel al uitgeschakeld in de beker, ofwel niet meer in staat om hun nationale kampioenschap te winnen.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties