Barcelona op 6 punten van de titel na wedstrijd met ongebruikelijke doelpuntenmakers

Bart Somers
Bart Somers

Barcelona schakelde deze week Manchester United uit in de kwartfinale van de Champions league. Ook de Spaanse titel komt nu wel heel dichtbij na een nieuwe overwinning in la Liga.

In Camp Nou ging Real Sociedad zaterdagavond voor de bijl. Op zich is dit geen verrassing, maar aangezien de bezoekers nog elk punt nodig hebben in de strijd voor Europees voetbal, kon je verwachten dat ze hun huid duur zouden verkopen.

En dat deden ze ook. Real Sociedad had zelfs iets meer balbezit dan Barça, 51% tegenover 49% voor de thuisploeg, en dat is erg ongebruikelijk. Barcelona was wel de gevaarlijkste ploeg en zag dit dan ook vertaald in het resultaat.

1-0 op ideaal moment

De doelpuntenmakers van dienst heetten ditmaal echter niet Messi of Suarez. Clément Lenglet kopte op slag van rust een hoekschop van Dembélé binnen, 1-0 dus op een ideaal moment. Toch hing Sociedad in de 62ste minuut de bordjes gelijk. Na een formidabele doorsteekpas van Merino dook Juanmi op in de rug van Piqué en de 1-1 was een feit.

Lang konden de bezoekers niet genieten. 2 minuten na de gelijkmaker bereikte een korte pas van Lionel Messi zijn ploegmaat Jordi Alba, die zich mooi vrijkapte en de winnende treffer koeltjes voorbij de bezoekende doelman plaatste.

Als Barcelona zijn 2 volgende competitiewedstrijden winnend afsluit, is de landstitel sowieso een feit, los van de resultaten van de achtervolgende teams.