Gent-voorzitter gelooft niet in werking zoals bij Anderlecht: "Too many cooks in the kitchen"

Gent-voorzitter gelooft niet in werking zoals bij Anderlecht: "Too many cooks in the kitchen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een sportief manager, een technisch manager, een transfercomité, een voorzitter, een man die tussen de departementen werkt... Anderlecht heeft een heel ingewikkelde structuur op poten gezet. Volgens Gent-voorzitter Ivan De Witte is dat niet werkbaar.

De Witte bestuurt al jaren zijn club met Michel Louwagie als rechterhand en de coach als derde invloedhebbende. “Het is mijn overtuiging dat je een club het best stuurt met een heel beperkte kern. Ik heb het grootste respect voor Anderlecht, maar zij hebben 'too many cooks in the kitchen' - dat gáát niet. Wie daar allemaal rondloopt, zeg. Ik ben zeker dat zij op organische wijze zullen inkrimpen", klinkt het in HLN.

Het bemoeilijkt de werking. Zo weten we dat er bij Anderlecht al menig transfer is afgeschoten omdat er één iemand van het transfercomité zijn veto stelde. "Performance en resultaat bereik je enkel met een kleine groep. Ik zeg altijd: de vijand van de democratie is te véél democratie. Of Coucke het gaat redden? Ik weet zeker dat Marc Coucke dit verhaal zal winnen. Coucke is een winnaar, hé - die geeft deze strijd niet op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties