Blijft omstreden coach toch in Londen?
Jeroen Verschakelen
| 0 reacties

Ondanks teleurstellend seizoen blijft Sarri volgend seizoen waarschijnlijk trainer van Chelsea

Blijft omstreden coach toch in Londen?

Ondanks een erg wisselvallig seizoen zonder prijzen lijkt Chelsea niet van plan om de oefenmeester aan de deur te zetten, dat bevestigen Italiaanse media.

Maurizio Sarri kende een erg wisselvallig seizoen bij Chelsea: de Blues moesten hun titeldromen noodgedwongen opbergen en hebben intussen al meer dan twintig punten achterstand op de competitieleider. Ook liep de club uit Londen de Carabao Cup mis na een absurd akkefietje tussen de coach en doelman Kepa Arrizabalaga - het mag dan ook niet verbazen dat Sarri heel wat kritiek te slikken kreeg tijdens zijn eerste seizoen op Stamford Bridge.

Toch een verlengd verblijf?

Toch zou de Italiaan volgens Sky Italia en Calciomercato ook volgend seizoen nog bij Chelsea kunnen blijven: op één speeldag voor het einde lieten Manchester United, Arsenal en Tottenham alledrie punten liggen in de strijd om het Europees voetbal, zodat de club van Eden Hazard en co momenteel op een derde of vierde plek afstevent. Dat betekent dat de Champions League binnen handbereik ligt, en dat is toch een hele geruststelling voor alle Londenaren met een blauw hart. 

Italiaanse interesse

Hoewel Sarri de laatste tijd nadrukkelijk met AC Milan in verband werd gebracht, heeft hij in Londen nog een contract tot 2021. Bovendien zal Chelsea haar oefenmeester ook nog om een andere reden willen houden: de Engelsen zitten met een transferverbod, en het is natuurlijk niet eenvoudig om een nieuwe trainer aan te trekken als je geen transfers meer mag doen.

Als de Italiaan werkelijk aanblijft bij de Blues, is het echter nog maar de vraag of ze volgend seizoen wel prijzen zullen kunnen pakken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties