? Absolute waanzin in de Engelse bekerfinale: Chelsea-doelman wil niet vervangen worden en verliest dan de strafschoppenreeks

Hannes Van Gael
| 13 reacties

Na de topper tussen Manchester United en Liverpool is ook de finale van de Carabao Cup op 0-0 geëindigd. Kepa werd de absolute pineut van de avond. Hij wilde niet vervangen worden door Caballero, maar kon niet voorkomen dat City de finale won na strafschoppen.

Manchester City was de betere ploeg in de finale van de Engelse League Cup -of Carabao Cup, zo u wil- maar kon dat tijdens de reguliere 90 minuten niet verzilveren met een doelpunt. Ook niet na verlengingen. Agüero trof wel raak, maar de Argentijn zag zijn doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel - heel nipt overigens. Chelsea schoot in 120 minuten... nul keer tussen de palen.

Hazard stond diep in de spits bij Chelsea en speelde 120 minuten. Kompany viel bij City net na de pauze in en De Bruyne mocht starten en werd na 86 minuten naar de kant gehaald door Sané.

Het hoogtepunt van de match was misschien niet de strafschoppenreeks zelf, maar wat eraan voorafging. Sarri wilde penaltyspecialist Caballero op het veld zetten en Kepa, die weigerde dan weer om naar de kant te gaan.

Veel vertrouwen dus bij de Spaanse doelman van Chelsea, maar toch moest hij zich vier keer omdraaien na vijf elfmeters van City. Luiz en Jorginho misten voor 'de Blues', dus ging de trofee naar de troepen van Guardiola.