Ajax-coach Ten Hag: "We hebben gevochten als leeuwen"
Redactie
| 10 reacties

Matthijs de Ligt en Erik ten Hag reageerden met gemengde gevoelens na de dramatische uitschakeling in de Champions League

Ajax-coach Ten Hag: "We hebben gevochten als leeuwen"
Foto: © photonews

Ajax ging woensdagavond in drie kwartier tijd van de hemel naar de hel. De Amsterdammers gaven een 2-0 voorsprong uit handen en missen zo de finale van de Champions League.

Ajax-kapitein Matthijs de Ligt verstopte zich niet na de uitschakeling. “Het was de allerlaatste seconde volgens mij”, vertelde hij tegenover Belga. “Dat is niet te geloven. Ik weet niet wat er gebeurde in de tweede helft. We gaven de doelpunten dom weg.”

“Dit doet pijn. Maar als je ziet hoe de supporters klapten na de wedstrijd… dan weet je wel dat we iets hebben neergezet. Ik had kippenvel. Opnieuw. Alleen was het deze keert een verkeerd soort kippenvel.”

Ajax-coach Erik ten Hag wou zijn spelers niets aanwrijven na de uitschakeling. “Je kunt nu alles gaan nabeschouwen en uitvergroten”, opende hij.  “Maar we hebben op details verloren. Die zijn bepalend op het allerhoogste niveau. We hebben gevochten als leeuwen en waren er erg dichtbij. We hadden het ook verdiend om de finale te spelen.”

“Ik wist dat het aan de rust nog niet voorbij was. Tottenham geloofde er nog in en ging steeds opportunistischer spelen. We hebben de kansen gehad om een derde te scoren, maar hebben dat nagelaten.  En dan verlies je in de laatste seconde. Vreselijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties