Virton is zeker van promotie naar 1B na een droge 0-4 op het veld van Lierse Kempenzonen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Lier
| 19 reacties

Virton is zeker van promotie naar B na een overwinning tegen Lierse Kempenzonen

Virton is zeker van promotie naar 1B na een droge 0-4 op het veld van Lierse Kempenzonen

Virton voetbalt volgend seizoen in eerste klasse B. Met nog een speeldag voor de boeg gingen de Luxemburgers met 0-4 winnen op het veld van Lierse Kempenzonen en dat volstond voor de promotie. Invaller Lazaar was de man van de match.

Virton kon met nog één speeldag voor de boeg de promotie naar 1B veiligstellen en dat wou Lierse Kempenzonen absoluut voorkomen. Geen titelfeest op het Lisp! Maar daar dachten de spelers en de supporters van de Luxemburgers anders over. Er waren drie dubbeldekker bussen afgereisd naar Kempen. Voor de dapperen onder hen was het verzamelen geblazen om… 15u45.

Nerveuze eerste helft

De bezoekers zetten die wil om te promoveren ook kracht bij, want ze schoten het best uit de startblokken. Lauriente knalde eerst onbesuisd over en bij een snel genomen vrijschop werkte een Lierse-verdediger de bal bijna in eigen doel.

Naarmate de partij vorderde nam de thuisploeg het initiatief over, maar dat bracht weinig concreet doelgevaar met zich mee. De grootste kans kwam er na een schot dat Moris niet kon klemmen, maar daarna wierp de doelman zich als een kat op de bal.

Afstraffin na de pauze!

Na de pauze was het bij de eerste kans wel meteen prijs. Lecomte kreeg het leer na twee afgeblokte schoten voor zijn voeten en hij vond wel een weg door het bos van Lierse-benen. Geen verhaal voor Rausin.

De thuisploeg kon daarna moeilijk een vuist maken en kreeg steeds meer tegenprikjes te verwerken. Dat kon niet blijven duren natuurlijk. Invaller Lazaar omspeelde knap zijn rechtstreekse tegenstander en pikte er Grain uit aan de tweede paal. Die had maar binnen te tikken.

Lazaar!

Een gouden wissel van Petit zo bleek, want enkele minuten later kon Lazaar de 0-3 binnen leggen aan de tweede paal. Zijn tweede van de avond kon hij vanop anderhalve meter in doel jassen: 0-4! De kelk moest tot op de bodem geledigd worden. Buyens werd nog van het veld gestuurd na een tackle uit frustratie.

Heel de tweede helft was het feest in het vak van de bezoekers en dat bleef ook tot na de wedstrijd duren. De promotie was een feit. In de andere wedstrijd verloor Deinze overigens op het veld van Thes Sport met 4-1.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties