Gaat Charleroi voor een volledig ander type als nieuwe coach? Vanhaezebrouck nog steeds in beeld

Gaat Charleroi voor een volledig ander type als nieuwe coach? Vanhaezebrouck nog steeds in beeld
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Charleroi moet na zes jaar Felice Mazzu opeens op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Eentje die de club naar de volgende etappe kan leiden. Het bestuur hunkert er immers naar om erkend te worden als topclub en daarvoor moeten ze elk seizoen play-off 1 spelen.

De keuze van de coach wordt dus heel belangrijk. Mehdi Bayat staat erom bekend om zijn trainer veel speelruimte te geven en te betrekken in de transfers. Daarom ook dat Hein Vanhaezebrouck gekoppeld wordt aan Charleroi.

De manager van Hein is immers nog altijd Mogi Bayat, de broer van Mehdi. Die hoopt dat zijn broer Vanhaezebrouck - die toch bekend staat om zijn tactische sterkte - kan overtuigen om Charleroi te leiden. Enige bedenking daarbij is dat Vanhaezebrouck veel minder middelen ter beschikking zal hebben dan bij Gent en Anderlecht.

Elsner: veel goedkoper

Maar hij moet zich wel weinig zorgen maken over beïnvloeding van bovenaf. Het zou een uitdaging zijn om van Charleroi een mooi voetballende ploeg te maken die meedingt in de top zes. Ook Luka Elsner - coach van Union - wordt genoemd.

Ook hij is niet meteen de man die van een ijzeren organisatie uitgaat. Bij Union heeft hij wel een aanval waar veel ploegen in 1A jaloers op zijn. De Sloveen zou alvast een veel goedkopere optie zijn dan Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties