W-B-voorzitter Huyck na de vrijspraak: "Ik ben de voorzitter van de Geschillencommissie eeuwig dankbaar, ook al was het een logische uitspraak"

W-B-voorzitter Huyck na de vrijspraak: "Ik ben de voorzitter van de Geschillencommissie eeuwig dankbaar, ook al was het een logische uitspraak"
Foto: © photonews

Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck heeft zaterdagnacht niet goed geslapen. Nochtans was zijn club net vrijgesproken voor matchfixing en kwam hij er met een jaar voorwaardelijk vanaf vanwege het negeren van de meldingsplicht. "Maar de emoties kwamen los, ik heb nog nooit zo slecht geslapen."

Voor Huyck waren het stresserende maanden. “In mijn garage, in de supermarkt, overal waar ik opdook, kwamen de vragen. Terecht. Maar voor de buitenwacht was ik schuldig nog voor de tuchtprocedure.

"Mijn vrouw, die me net als mijn twee kinderen ongelooflijk gesteund heeft, zei meermaals: Dirk, stop er toch gewoon mee. Het is het allemaal niet waard. Maar ik wist gewoon dat ik de boel niet had belazerd", vertelt hij in GvA.

Huyck lijkt zichzelf gered te hebben met zijn eigen verdediging, die hij in twee emotionele brieven neerpende. "Ik zei de voorzitter van de Geschillencommissie dat ik mijn eigen lot niet meer in eigen handen had. “U beslist of ik opnieuw mens mag worden.” Godzijdank heeft hij niet aan mijn verhaal getwijfeld. Ik mag niet denken aan een andere afloop. Ik ben hem eeuwig dankbaar, ook al is het gewoon een logische beslissing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties