Wout Faes liet tijdens de wintermercato aanbiedingen uit Rusland links liggen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Wout Faes kon KV Oostende verlaten voor de Russische competitie

Wout Faes liet tijdens de wintermercato aanbiedingen uit Rusland links liggen
Foto: © photonews

Het afgelopen seizoen kende Wout Faes zijn grote doorbraak in de Belgische competitie. Het jeugdproduct van Anderlecht was heel het jaar basisspeler bij KV Oostende.

Faes speelde in de jeugd bij Anderlecht en werd achtereenvolgens uitgeleend aan Heerenveen en Excelsior in de Nederlandse competitie. Vorige zomer werd hij verkocht aan KV Oostende en daar was hij steevast basisspeler. Over een week staat hij met België op het EK voor beloften.

"Ik besef dat zo'n toernooi heel belangrijk kan zijn en daarom ben ik niet vertrokken", zei Faes in het Nieuwsblad. Er waren tijdens de winter dus aanbiedingen voor de 21-jarige verdediger. "Dat zou alleen maar afleiden. Goed spelen en dan volgt de rest vanzelf."

Kiev en Krasnodar

Faes gaf aan nog niet klaar te zijn voor een transfer naar Rusland of Oekraïne. "Er was concrete interesse van Krasnodar en Dynamo Kiev, ja, maar ik speelde pas een halfjaar bij KV Oostende. Om dan al te vertrekken naar Rusland en alleen te gaan wonen, dat leek me te snel. Als het tegenvalt, dan zit je daar."

Toch sluit hij een toekomstige transfer naar Rusland niet uit. "Ik dacht: eerst bevestigen en dan komen ze misschien wel terug. Of komen er nog meer ploegen. Maar ik zeg niet neen tegen Rusland. Dat zijn toch mooie clubs", besloot de speler van Oostende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties