Ex-assistent Vanhaezebrouck klapt uit de biecht:"Hij luisterde niet naar zijn assistenten" en "Hij bekeek hem zelfs niet al liet die ongelooflijke dingen zien op training"
Clint Vens
| 8 reacties

RSCA-keeperstrainer Max De Jong uit felle kritiek aan het adres van Hein Vanhaezebrouck

Ex-assistent Vanhaezebrouck klapt uit de biecht:"Hij luisterde niet naar zijn assistenten" en "Hij bekeek hem zelfs niet al liet die ongelooflijke dingen zien op training"

Het huwelijk tussen Hein Vanhaezebrouck en Anderlecht kwam dit seizoen ten einde. De ex-kampioenenmaker van KAA Gent kon de grote verwachtingen in Brussel nooit waarmaken. Zijn ex-assistent bij RSCA en huidig keeperstrainer Max De Jong bleek geen grote fan van de aanpak van Vanhaezebrouck.

In La Dernière Heure doet De Jong zijn relaas: "Hij was een aangename man, maar als coach had ik meer verwacht. Zijn wil was wet en hij luisterde niet naar zijn assistenten. Ik had gehoord dat hij tactisch sterk was, maar veel spelers verloren zijn kwaliteiten onder hem."

"Hij liet beelden zien van Gent-Tottenham om te laten zien dat zijn tactiek werkt, maar de spelers van Anderlecht hadden daar geen interesse in. Ze voelden zich klein na die beelden."

Man van de theorie 

"Zijn theorie was ook te ingewikkeld. De ene week moest de speler die de hoekschop nam achter zijn oor krabben om als teken te geven dat de bal aan de tweede paal kwam en de andere week moest hij de bal twee keer laten stuiteren als teken dat de bal aan de tweede paal ging komen. De spelers wisten niet meer wat denken, hun hoofd stak vol instructies."

Teo, Onyekuru en Stanciu

"Hij wilde af van Teodorczyk, maar het seizoen nadien kloeg hij dat Teo verkocht was. Hij wilde Harbaoui en Thelin ook niet meer, maar die scoorden wel 70 goals."

"Onyekuru moest hij ook niet. Als hij hem had geselecteerd aan het eind van het seizoen, dan was die meegegaan naar het WK en speelde hij nadien nog een jaar voor Anderlecht. En dan Stanciu... Hij bekeek hem zelfs niet, ook al liet die ongelooflijke dingen zien op training."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties