Euro U21: vier toppers in de poule van België om naar uit te kijken
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Reggio Emilia
| 0 reacties

Wie zijn de vedetten van groep A, de poule van de Rode Duivels U 21?

Euro U21: vier toppers in de poule van België om naar uit te kijken
Foto: © photonews

Het EK voor beloften is voor sommige spelers een springplank in hun carrière geweest en zal ook dit jaar weer een uitgelezen mogelijkheid voor jonge toppers zijn om zich in de kijker van grote clubs te spelen.

De UEFA lichtte van elke land de speler uit de selectie die volgens hen over het meeste talent beschikt. Vandaag (zondag) stellen we groep A aan u voor, maandag groep B en dinsdag groep C.

Polen

Polen is de eerste tegenstander van de Rode Duivels en een speler van hen hebben we al uitgebreid aan u voorgesteld: Dawid Kownacki. De Poolse journalisten zijn er gek van en geen enkele naam ging tijdens de persbabbels daags voor het treffen met België vaak over de tongen dan die van Kownacki.

België

Waarom bang zijn voor Dodi Lukebakio? De UEFA weet het wel! Hij was de eerste die Manuel Neuer een hattrick aansmeerde en hij bewees met Fortuna Düsseldorf dat hij er in de grote matchen staat. Hopelijk ook op dit EK.

Italië

Van de Squadra was er keuze te over (Cutrone, Zaniolo, Locatelli, ...) maar de vermelding van UEFA ging uiteindelijk naar Moise Kean. De aanvaller van Juventus speelde al A-interlands voor zijn land en was de eerste speler geboren na 2000 die scoorde in de Champions League.

Spanje

Voor de Spanjaarden geldt hetzelfde. Veel vaste waarden in La Liga, maar Dani Ceballos steekt er toch boven uit. Op het EK van 2017 werd de Madridista tot speler van het toernooi verkozen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties