AA Gent-aanwinst Yem: in de voetsporen van Simon, Wesley en Lawrence
Redactie
| 0 reacties

AS Trencin: visvijver voor de Belgische clubs

AA Gent-aanwinst Yem: in de voetsporen van Simon, Wesley en Lawrence

AA Gent stelde maandag Reuben Yem voor als nieuwe rechtsachter. De Nigeriaan komt over van AS Trencin. De Belgische clubs gaan daar de laatste jaren graag shoppen.

Elf spelers ruilden sinds januari 2015 Trencin voor een club in de Jupiler Pro League. 

2014-2015

AA Gent begon als eerste Belgische club te vissen in de vijver van Trencin. In januari 2015 haalden de Buffalo’s er Haris Hajradinovic en Moses Simon weg.

Die eerste zou uiteindelijk maar vijf keer in actie komen voor Gent en al snel opnieuw verdwijnen.

Simon groeide uit tot een smaakmaker van de Jupiler Pro League en kreeg op een bepaald moment zelfs een prijskaartje van twintig miljoen opgekleefd. De pijlsnelle winger vertrok uiteindelijk vorige zomer voor vijf miljoen euro naar Levante.

2015-2016

In januari 2016 haalde Club Brugge Wesley Moraes weg bij Trencin. In het seizoen 2016-2017 kwam hij helemaal boven water met vijf doelpunten in acht wedstrijden in play-off 1.

In de twee laatste seizoenen voor Club Brugge scoorde hij dertig keer in 92 wedstrijden. Deze zomer trekt hij voor 25 miljoen euro naar Aston Villa.

2016-2017

In het seizoen 2016-2017 ruilden vier spelers Trencin voor de Jupiler Pro League. AA Gent kocht Samuel Kalu en Ibrahim Rabiu, Zulte Waregem haalde Kingsley Madu en Aliko Bala.

Van dit kwartet kon enkel Kalu zich doorzetten in België. Hij was goed voor tien doelpunten en zestien assists in 55 wedstrijden voor AA Gent en trok vorige zomer voor 8,5 miljoen naar bordeaux.

2017-2018

Een jaar later kwam er ‘maar’ één speler van Trencin naar België. Opnieuw was het AA Gent dat een winteraankoop deed in Slovakije. Zeventien wedstrijden, vijf doelpunten en twee assists later werd Janga verkocht aan FC Astana.

2018-2019

Vorige zomer haalde AA Gent Philip Azango naar België. Hij kwam enkel in het begin van het seizoen twee keer in actie voor de Buffalo’s.

Anderlecht ging afgelopen zomer ook shoppen bij Trencin. Het haalde er James Lawrence weg. Hoewel de verdediger afgelopen seizoen geen onbetwiste titularis was in het Constant Vanden stockstadion, kan paars-wit hem met een serieuze winstmarge verkopen.

2019-2020

Nu versterkte Gent zich dus met Reuben Yem. De spelers die in het verleden van Trencin overkwamen slaagden heus niet allemaal in de Jupiler Pro League, maar waren ook helemaal geen dure vogels.

AA Gent neemt dus ook met Yem geen al te groot risico. Al dromen ze in de Arteveldestad ongetwijfeld dat ze hem net als Simon of Kalu met een mooie winstmarge kunnen verkopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties