OFFICIEEL: Liverpool haalt eerste zomertransfer weg uit Nederland
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

De piepjonge verdediger Sepp van den Berg trekt van PEC Zwolle naar Liverpool

OFFICIEEL: Liverpool haalt eerste zomertransfer weg uit Nederland

Liverpool heeft donderdag de transfer van Sepp van den Berg bekendgemaakt. De jonge verdediger komt over van PEC Zwolle.

Liverpool zou zo’n twee miljoen euro betalen voor de zeventienjarige knaap. Van den Berg kwam dit seizoen twintig keer in actie voor de club uit de Eredivisie. Hij lag nog tot volgende zomer onder contract.

Van den Berg begon uitstekend aan het seizoen, maar sinds Jaap Stam coach het roer overnam bij Zwolle, kreeg hij amper nog kansen. Hoewel Stam volgend seizoen Feyenoord zal coachen, besloot van den Berg toch te vertrekken.

Ook clubs als Ajax en PSV waren geïnteresseerd, maar Liverpool haalde het dus. “Dit is geweldig”, vertelde de jongeling op de site van de Reds. “Dit is volgens mij de grootste club ter wereld. Dit is een droom die uitkomt.”

In Liverpool komt hij Ki-Jana Hoever tegen. Dat is een leeftijds- en landgenoot en eveneens een centrale verdediger. Hoever werd vorige zomer weggehaald bij Ajax en mocht dit seizoen 84 minuten opdraven bij de hoofdmacht in de FA Cup. Hij deed het toen allerminst onaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties