En wat als de beslissing van het BAS later valt? "Op basis van de sportieve resultaten kan Beerschot geen plaats in 1A opeisen"

En wat als de beslissing van het BAS later valt? "Op basis van de sportieve resultaten kan Beerschot geen plaats in 1A opeisen"
Foto: © photonews

Bij de bekendmaking van de kalender gisteren in Tubeke waren er geen kopstukken van Beerschot aanwezig. De kalendermaker had hen ingedeeld in 1B op basis van de sportieve resultaten. Op het Kiel gaan ze er wel vanuit dat het 1A wordt, maar wat als...?

Als de beslissing in de zaak 'Propere Handen' bij het BAS pas na 15 juli valt, blijft de kalender behouden. Als KVM dan later nog veroordeeld wordt, zakken ze het seizoen erop wel automatisch uit 1A, maar dat maakt de zaak van Beerschot op dit moment niet.

Daar zullen ze het niet accepteren dat ze nog een seizoen in 1B moeten spelen. "Tja, ik wil geen rel veroorzaken, maar op basis van de sportieve resultaten kunnen ze geen plaats in 1A eisen", aldus Pro League-CEO Pierre François. "Ik hoop uiteraard wel op een snelle beslissing van het BAS, liefst nog voor 11 juli. Dan weet iedereen waar ze aan toe zijn. Ik weet dat het moeilijk is voor Beerschot om nu transfers te doen als ze niet weten in welke reeks ze zullen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties