Malinwa maakt er nu echt een procedureslag van: "15 juni van betrokken seizoen", "Tien inbreuken tegen recht op verdediging", "Taps onwettelijk", ...

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 160 reacties
Malinwa maakt er nu echt een procedureslag van: "15 juni van betrokken seizoen", "Tien inbreuken tegen recht op verdediging", "Taps onwettelijk", ...
Foto: © photonews

Op de zittingsdag bij het BAS kwam KV Mechelen op dinsdagnamiddag aan de beurt. In zijn pleidooi hamerde KVM-advocaat Joost Everaert op heel wat procedures om de aanklacht tegen Malinwa nietig te laten verklaren.

Joost Everaert heeft alle procedureslagen zowat bovengehaald in zijn pleidooi om KV Mechelen in 1A te houden. Zo wordt het zinnetje uit het bondsreglement over "15 juni van het betrokken seizoen" bovengehaald om te claimen dat van degradatie sowieso geen sprake kan zijn.

Verder menen ze bij Malinwa ook dat de rechten op verdediging meermaals zijn geschonden. Er wordt volgens Sporza verwezen naar een ontmoeting tussen een parketmagistraat en een vertegenwoordiger van de Belgische voetbalbond. "Dat is niet normaal, ook niet in ons land. Het is een voorbeeld, maar er zijn zeker tien inbreuken geweest."

Loopje met de procedure

"Er is een loopje genomen met de procedure. Wij blijven dus de nietigheid of minstens de onontvankelijkheid van de tuchtvervolging vragen", klinkt het duidelijk bij Everaert. "De telefoontaps? Die zijn onwettelijk - onze argumentatie daarin is niet vaag."

Ook de wedstrijd Eupen - Moeskroen komt nog eens ter sprake: "Daarover is ook gesproken door Veljkovic, maar blijkbaar is dat ongeloofwaardig voor het Bondsparket. Wat moeten we dan geloven van hem? Het BAS moet zich dus vragen stellen bij de onafhankelijkheid en objectiviteit van het bondsparket."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties