Seizoensopener 1B Beerschot - Lokeren ... kan nog Mechelen - Waasland-Beveren worden, procedureslag begonnen: "Dit kan toch alleen in België"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Seizoensopener 1B Beerschot - Lokeren ... kan nog Mechelen - Waasland-Beveren worden, procedureslag begonnen: "Dit kan toch alleen in België"
Foto: © photonews

De competitiestart is voorzien op 26 juli. Bij de Pro League maken ze zich sterk dat die sowieso met zestien ploegen zal zijn en dat er over alle scenario's is nagedacht. Maar toch: de procedureslag is begonnen én het kan alle kanten uit.

Over de grond van de zaak (de beïnvloeding of poging tot beïnvloeding van het einde van de competitie 2017-2018 in een of meerdere wedstrijden) lijkt het al lang niet meer te gaan, maar wel over wie moet gestraft worden en wie eventueel naar welke reeks moet degraderen.

Procedureslag

Malinwa gaf al aan alle bronnen te zullen aanboren om de onschuld te bewijzen, Sporting Lokeren van zijn kant dreigde er ook al mee naar de rechtbank te gaan. Wie er ook ‘gelijk’ krijgt bij het BAS, er zullen altijd ploegen in de tegenaanval gaan.

“Enkel in België kan dit toch. Het is jammer voor ons als voetballand dat deze problemen aanslepen. Alle topadvocaten zijn ondertussen in de zaak betrokken. Let maar op dat er toch geen uitstel komt op een of andere manier”, aldus een coach uit de Jupiler Pro League afgelopen weekend.

Wat als ...?

Een gevoel dat bij velen leeft: neutrale watchers, supporters van clubs die in het ongewisse blijven voorlopig, trainers, spelers, bestuurders, … Iedereen wordt gegijzeld en niemand weet door wat eigenlijk.

De procedureslag kan nog even aanslepen, ondertussen maakte de Pro League een kalender voor het nieuwe seizoen. Beerschot en Sporting Lokeren openen het seizoen in 1B. Als het BAS alsnog Malinwa en Waasland-Beveren zou laten degraderen, wordt dat dan … Mechelen – Waasland-Beveren, de match waarmee het allemaal begon.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties