Nieuwkomer KV Oostende: "Wil binnen drie jaar in de eerste ploeg van Manchester City spelen"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 3 reacties
Nieuwkomer KV Oostende: "Wil binnen drie jaar in de eerste ploeg van Manchester City spelen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende leent dit seizoen Ante Palaversa van Manchester City. De Kroaat toont zich alvast enorm ambitieus.

Palaversa is een negentienjarige centrale middenvelder. City kocht hem in januari weg bij Hajduk Split voor een bedrag rond de vijf miljoen euro, maar leende hem meteen voor anderhalf jaar opnieuw uit aan de Kroaten.

Kompany adviseerde mij om rustig te blijven

In principe zou hij dus tot juni 2020 in Kroatië moeten voetballen, maar de Citizens kochten zijn huurcontract af om hem in een betere competitie te kunnen stallen.

“Mijn ambitie is om over drie jaar in de eerste ploeg van Manchester City te spelen”, aldus Palaversa tegenover Het Nieuwsblad. “Maar met Pep Guardiola sprak ik nog nooit. Weet je wie ik wel persoonlijk sprak? Vincent Kompany. Toen ik in januari een rondleiding kreeg op het trainingscomplex van City, was hij de enige A-kernspeler die daar rondliep.”

“Hij adviseerde me om altijd rustig te blijven en te groeien als voetballer. Mijn voorbeeld bij City is Oleksandar Zinchenko. Hij werd ook eerst uitgeleend aan PSV en is nu een vaste waarde in het eerste elftal. Het kan dus. Maar telt nu alleen KV Oostende. Ik wil dit team duelkracht en voetballend vermogen bijbrengen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties