Hoge verwachtingen voor nieuwkomer Genk: "Zijn ervaring hebben we nodig"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 4 reacties

Dimitri De Condé legt de lat meteen hoog voor Genk-nieuwkomer Patrik Hrosovsky

Hoge verwachtingen voor nieuwkomer Genk: "Zijn ervaring hebben we nodig"
Foto: © photonews

Genk zit niet stil op de transfermarkt. Met Patrik Hrosovsky haalden de Limburgers reeds hun vijfde versterking binnen. En niet zomaar eentje: één die de ploeg onmiddellijk op sleeptouw moet nemen. Alé, half of eind augustus dan, want pas dan zal hij definitief landen.

Viktoria Plzen speelt immers nog voorrondes van de Champions League en wou de 27-jarige middenvelder niet laten vertrekken vooraleer die gepasseerd zijn. "In het beste geval komt hij midden augustus naar Genk, in het slechtste geval moeten we wachten tot eind augustus", aldus Dimitri De Condé in HLN.

"Dat is niet optimaal, dat beseffen wij ook. Maar we volgen hem echt al extreem lang en we zijn heel blij dat hij voor ons kiest. De toekomst met hem weegt niet op tegen die paar weken zonder. We hebben overigens genoeg jongens die de komende weken het heft in handen kunnen nemen."

Hoge verwachtingen

De Condé geeft wel aan dat er veel van hem verwacht wordt. Hij moet meteen de kar gaan trekken. "Hrosovsky heeft te veel ervaring om niet meteen van groot belang te zijn voor ons. Hij is aanvoerder van Plzen en de nationale ploeg van Slovakije."

"Hij was ook actief op het laatste EK in Frankrijk. Hij werd afgelopen seizoen ook nog verkozen tot beste speler in Tsjechië. Dat is niet makkelijk voor een speler die niet bij Slavia of Sparta Praag actief is. Het is een jongen met veel ervaring en dat hebben we ook nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties