Holzhauser, de nieuwe leider van Beerschot: "Deze ploeg moet niet onderdoen voor Grashoppers qua niveau"

Holzhauser, de nieuwe leider van Beerschot: "Deze ploeg moet niet onderdoen voor Grashoppers qua niveau"
Foto: © photonews

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Beerschot heeft al vijf versterkingen aangetrokken en wil nog uitpakken op de transfermarkt. Maar voor één van hen zijn de verwachtingen hooggespannen, al kan hij daar wel mee om: "Ik wil een leider worden", aldus Raphael Holzhauser.

De 26-jarige middenvelder heeft dan ook al heel wat wedstrijden achter zijn naam staan in Duitsland, Oostenrijk en Europa. "Die ervaring helpt me om mogelijk een van de leiders van deze groep te worden. Ik krijg die verantwoordelijkheid en dat respect ook", vertelt hij op de website van de club.

"Ik probeer aan te sturen waar nodig, maar anderzijds heb ik ook al bijgeleerd van enkele spelers rond me. De communicatie en de sfeer in de groep zijn goed. Die teamspirit, dat is de sleutel. Ook over het niveau hoor je me niet klagen. Beerschot moet zeker niet onderdoen voor Grashoppers Zurich waar ik vandaan kom."

Publiekslieveling

In ieder geval gaan ze er bij Beerschot nog altijd vanuit dat ze in de hoogste klasse gaan spelen. "We gaan klaar zijn voor 1A maar we moeten nu niet te veel prognoses wagen. We gaan het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. En dan zien we wel waar we uitkomen."

Holzhauser kreeg de fans al op de banken. "Tuurlijk hoor ik dat en doet dat me iets. Ik heb horen vertellen dat Beerschot een goed en fanatiek publiek heeft. Das' belangrijk want we gaan die supporters nodig hebben. Een goede band met de aanhang is belangrijk. Ik ben iemand die zich altijd heel gewoon en open opstelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties