Beerschot reageert op uitspraak BAS en is vlijmscherp richting KBVB en Pro League: "Beerschot toelaten in 1A"

Redactie
| 196 reacties
Beerschot reageert op uitspraak BAS en is vlijmscherp richting KBVB en Pro League: "Beerschot toelaten in 1A"
Foto: © Photonews

Beerschot heeft op een persconferentie gereageerd op de uitspraak van het BAS in de zaak 'Operatie Propere Handen'.

"We hebben kennisgenomen van de toch wel erg teleurstellende beslissing van het BAS. Men baseert zich duidelijk enkel op de term 'betrokken seizoen' in het reglement", aldus Walter Damen op een persconferentie bij Beerschot.

"Dit geeft een absolute vrijgeleide aan elke club om op het einde van een seizoen matchen te proberen regelen, omdat de deadline van 15 juni van het betrokken seizoen nooit zal worden gehaald. Dit heeft niets te maken met de geest van het reglement, maar met een erg strikte interpretatie. Uiteraard is dat een voetballand als België onwaardig", is hij ferm.

Beerschot wil naar 1A

"We vragen aan de Belgische voetbalbond en de Pro League om op zeer korte termijn hun verantwoordelijkheden te nemen. Elke officiële instantie in België heeft de poging tot matchfixing als bewezen geacht. Wij eisen van de voetbalbond en de Pro League dat ze hun verantwoordelijkheid nemen."

De eis is duidelijk: "We willen dat de competitie wordt uitgesteld en dat Beerschot zal toegelaten worden in 1A. Het is aan de KBVB en de Pro League om ervoor te zorgen dat eerlijke ploegen niet worden gestraft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties