Lokeren, Beerschot, Waasland-Beveren en KV Mechelen reageren op deze manier op tussentijdse uitspraak BAS
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 45 reacties
Lokeren, Beerschot, Waasland-Beveren en KV Mechelen reageren op deze manier op tussentijdse uitspraak BAS

Het BAS heeft een tussentijdse uitspraak gedaan in 'Operatie Propere Handen', waarbij het KV Mechelen en Waasland-Beveren in 1A houdt. Daardoor moeten Lokeren en Beerschot naar 1B of in 1B blijven. De vier 'hoofdrolspelers' reageren.

Bij KV Mechelen zijn ze uiteraard in de wolken: "Het BAS nam een tussentijdse beslissing om duidelijkheid te scheppen voor de start van de competitie. Zo oordeelt het dat degradatie geen mogelijke sanctie is en dus mag KV Mechelen na de verdiende sportieve promotie in 1A starten", klinkt het op de webstek. 

"Het BAS heeft verder nog geen uitspraak gedaan over een volledige vrijspraak of andere mogelijke sancties. Of KV Mechelen Europees aan de slag zal kunnen, is op dit moment nog niet duidelijk, daar spreekt het BAS zich nog niet over uit. Eén ding is wel zeker: op 27 juli speelt KV Mechelen haar eerste wedstrijd van de competitie in 1A op het veld van Zulte Waregem."

Daarbij is vooral het regeltje in het bondsreglement betreffende het 'betrokken seizoen' belangrijk. Op basis van die procedure had er voor 15 juni 2018 al een zaak moeten zijn aangespannen en dat gebeurde niet.

Over de grond van de zaak heeft het BAS nog geen oordeel geveld, dat zal binnen enkele dagen gebeuren. De kalenders voor 1A en 1B kunnen alvast blijven staan op die manier, over eventueel Europees voetbal is nog geen uitsluitsel.

Ook Waasland-Beveren is blij dat het in 1A mag blijven. Middels een tweet maakte het duidelijk dat het BAS oordeelde dat ze een faire club zijn:

Bij Sporting Lokeren was er dan weer heel wat minder reden tot juichen. Lokeren-topman Louis de Vries reageerde bij Het Nieuwsblad: "Dit is ongelooflijk. Ik moet nu met mijn advocaat overleggen welke strategie we moeten volgen. Naar de rechter stappen behoort tot de mogelijkheden, maar ik wil ook niet tegen een muur vechten."

"We overleggen nu over de zaak. Als we niet anders kunnen, moeten we ons bij de beslissing neerleggen. Ze is definitief. Blijkbaar is de interpretatie van het bondsreglement door de mensen van het BAS anders dan door de Geschillencommissie. Als ik het goed gelezen heb gaat het over een procedurekwestie", pikte Francis Vrancken van Beerschot dan weer in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties