Reactie Thorup weet dat pijnpunt uit vorig seizoen nog niet verholpen is: "Ik ben toch wat bezorgd"

Thorup weet dat pijnpunt uit vorig seizoen nog niet verholpen is: "Ik ben toch wat bezorgd"
Foto: © photonews

Jess Thorup heeft nog wat puzzelwerk voor de boeg om zijn team klaar te krijgen voor de competitiestart. Vorig seizoen bewees AA Gent dat het aardig kan voetballen, maar in de rechthoek ging het aan beide kanten wel eens mis. Zeker op defensief vlak is dat probleem nog niet uit de wereld.

Het was toch even met de ogen knipperen toen Gent voorbije zaterdag tegen STVV vier treffers incasseerde. "Ik ben toch wat bezorgd", geeft Thorup toe. "Het was te gemakkelijk hoe ze aan kansen zijn geraakt. Qua dribbels en bewegingen was het te simpel. Het leek wel een opendeurdag. We stonden te ver van mekaar."

Het is natuurlijk beter dat het voorvalt in een vriendschappelijk duel dan in een officiële wedstrijd. "Anderzijds is het goed om het nu al te zien", weet de coach van de Buffalo's ook. Bovendien waren er enigszins verzachtende omstandigheden. "We hadden 's ochtends nog getraind. Ik wist dat we vijf of tien procent energie zouden missen."

We hebben er al heel hard op gewerkt 

En toch. Het versterken van de defensie is iets wat de Deen constant in het achterhoofd houdt. "Ook al lijkt het niet zo, we hebben er al heel hard op gewerkt. Op het druk zetten en de organisatie, zowel individueel als team. We moeten het met zijn allen samen doen. Dat betekent niet enkel de doelman en de vier verdedigers, maar heel het team."

Woensdagavond komt er een stevige test aan met een galamatch tegen AZ Alkmaar in de Ghelamco Arena. "Dat gaat een mooie match zijn, ook voor de supporters. Het schijnt dat AZ wel eens een challenger kan zijn voor Ajax, Feyenoord en PSV. Ik heb dat ook gelezen. We hebben sterke tegenstanders nodig om zelf beter te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties