Algemeen directeur Genk legt uit waarom zijn club deze keer geen terugval gaat kennen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Genk voelt zich klaar om weer de strijd om de titel aan te gaan

Algemeen directeur Genk legt uit waarom zijn club deze keer geen terugval gaat kennen
Foto: © photonews

KRC Genk bewees tegen KV Mechelen dat ze zo goed als klaar zijn voor de competitiestart. Al zit de club wel nog met een paar vraagtekens rond Sander Berge en Ally Samatta. Algemeen directeur Erik Gerits lijkt die niet te hebben: "Voor iedereen ligt een plan B klaar!"

Genk viel na zijn vorige drie titels telkens terug, maar deze keer zijn ze overtuigd dat het niet gaat gebeuren. "We hebben daaruit geleerd. We hebben meteen een coach gezocht en gevonden die evenzeer paste in het DNA van de club als Philippe, die zo belangrijk was. Dezelfde passie, werklust, uitstraling…", aldus Gerits in De Zondag.

"Daarnaast zijn er inderdaad belangrijke spelers vertrokken. Sommige spelers, zoals Maehle, konden we overtuigen te blijven, maar als Samatta de juiste ploeg vindt en wij krijgen de juiste prijs dan kunnen en willen we hem niet tegenhouden. Omdat het inherent is aan een opleidingsclub", vervolgt hij. "Trouwens, voor iedereen ligt een plan B klaar."

We zijn heel fier dat zo goed als al die jonge spelers slagen in een grotere competitie

Dat is ook de sterkte van Genk. Na het vertrek van Trossard, Malinovskyi en Aidoo stonden de vervangers er al heel snel. "Half juli hadden we al zes transfers gedaan. Bongonda voor Trossard, Cuesta voor Aidoo, Hrosovsky en Hagi voor Malinovskyi … Als een jong talent als Iannis Hagi voor ons kiest, heeft dat ook te maken met de reputatie van Genk als opleidingsclub. We zijn er heel fier op dat zo goed als alle spelers daarna ook in een grotere competitie slagen."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties