Analyse: De prognose van de redactie: 3. Anderlecht wil het chaotische seizoen zo snel mogelijk vergeten

Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 18 reacties
Analyse: De prognose van de redactie: 3. Anderlecht wil het chaotische seizoen zo snel mogelijk vergeten
Foto: © photonews

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is bijna ten einde. Volgende week vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2019-2020. Vandaag in onze prognose: Anderlecht op plaats 3.

Prognose

Anderlecht kende een rampzalig seizoen. Slechte transfers, twee trainerswissels en een ploeg die niet kon meestrijden met de besten. Het verdict: een zesde plaats en geen Europees ticket.

De komst van Vincent Kompany als trainer/speler zorgt voor heel wat veranderingen. De Rode Duivel zorgt voor een frisse wind en wil de club terugbrengen naar de top.

Transfers

Bij de vertrekkers vinden we vooral overbodige namen terug. Appiah vertrok definitief naar Nantes, Ganvoula naar Bochum en Kara naar Al-Sailiya. Nkaka werd dan weer uitgeleend aan Almeria. De club moet nog proberen om heel wat spelers te lozen: Musona, Lawrence, Milic, Santini, Trebel en Sa staan op die lijst. 

De eerste grote aanwinst was uiteraard die van Vincent Kompany. Daarnaast haalde Anderlecht Vlap binnen voor acht miljoen euro en kon het ook Samir Nasri en Philippe Sandler binnenhalen.

Davy Roef, Isaac Thelin en Alexandru Chipciu keerden terug en mogen hopen op een langer verblijf in het Astridpark.

Sterke punten

Kompany wil het een en ander dat hij leerde van Pep Guardiola toepassen bij Anderlecht. Mooi voetbal met een vlotte balcirculatie is in elk geval de filosofie. Met Bornauw, Kompany en Sandler zou het team defensief er zeker moeten staan. Vlap is de nieuwe nummer tien en moet de ploeg aan het voetballen krijgen. 

Zwakke punten

Voorlopig blijft het wachten op een echte doelpuntenmaker. Verschueren en co. hopen op een late opportuniteit op de transfermarkt. 

Onder de lat staat er met Didillon een prima doelman, maar het voetenspel is misschien niet voldoende. Bij hem zou elke aanval in principe moeten beginnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties