"Een stunt van Anderlecht om Kompany te halen, maar ik vraag me wel af hoe hij zijn rust zal nemen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
"Een stunt van Anderlecht om Kompany te halen, maar ik vraag me wel af hoe hij zijn rust zal nemen"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Over de komst van Vincent Kompany als speler-trainer naar Anderlecht is ondertussen al heel wat inkt gevloeid. Analist Gert Verheyen vindt het een stunt van paars-wit dat het Kompany kon halen, maar toch stelt hij zich ook vragen.

Het was toch even schrikken toen Anderlecht de komst van de Rode Duivel als speler-trainer aankondigde. "Het is een stunt dat Anderlecht erin geslaagd is om Vincent Kompany te halen, maar het zal zijn tijd vragen", aldus Verheyen bij Sporza. "Ik vind het ook zeer gedurfd van hem. Hij had ook op zijn gemak nog een paar jaar kunnen 'sjotten' zonder al die verantwoordelijkheid."

Toch heeft Verheyen dus zijn bedenkingen. "Ik vraag me wel af hoe hij zijn rust zal nemen. Rusten is belangrijk voor een topsporter. Als je na de training nog al je werk als trainer of manager moet doen, hoe ga je daar dan mee om? Ik zeg niet dat het niet kan, maar het is toch moeilijk."

"Ik geloof in het concept" - Gert Verheyen

Ook op het veld zal de combinatie zeker niet makkelijk worden. "Het lijkt me niet evident op het veld. Je moet altijd eerst je eigen wedstrijd spelen en zelf je taken uitvoeren. Anderzijds heeft hij wel al heel zijn leven niks anders gedaan dan coachen op het veld. Maar ik geloof wel in het concept."

Kompany heeft heel wat ideeën die hij wil introduceren. Dat zal wel de nodige tijd vragen. "Guardiola heeft er ook even over gedaan en heeft ook wel eerst wat spelers moeten halen en wegsturen om te doen wat hij wou. Dat zal bij Anderlecht misschien ook nog wel nodig zijn", besluit Verheyen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties