Gianni Bruno : "Alles is er om hier te slagen"

Dennis Rosiers
| 11 reacties
Gianni Bruno : "Alles is er om hier te slagen"

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Het afgelopen seizoen was zijn eerste seizoen in de Belgische hoogste klasse. Het werd een mooi seizoen voor de Belgische spits: 13 doelpunten en 4 assists voor Cercle. Hij was echter einde contract bij de Vereniging, en hij besloot om te vertrekken naar Essevee.

Nochtans heeft Cercle Brugge wel verschillende voorstellen gedaan, maar deze waren niet naar de zin van Gianni Bruno. Daarom koos hij ervoor om gratis over te stappen naar Zulte Waregem, waar hij een contract voor drie seizoenen tekende: "Ik ben enorm blij dat ik hier getekend heb, het doet deugd om terug samen te trainen met een groep", aldus de 26-jarige Bruno.

"Er waren nog aanbiedingen uit Turkije, Saoudi-Arabië, en ook van KV Kortrijk. Maar wanneer Zulte Waregem kwam aankloppen is alles zeer snel gegaan. Ik ben er van overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt: als je ziet welke spelers hier allemaal gepasseerd zijn, kan je niet anders dan concluderen dat dit een goede springplank is. Verder ben ik ook overtuigd door het discours van Francky Dury, die ik nog ken van bij de nationale beloften. Het is een coach die het beste uit zijn spelers haalt en ze laat evolueren. Bovendien houdt hij van aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Zulte Waregem beschikt over een zeer goede infrastructuur en ik voel me hier al heel goed thuis. Er heerst binnen deze spelersgroep ook een goede mentaliteit en discipline. Kortom: alles is aanwezig om hier te slagen", aldus de ex-speler van LOSC Lille.

De spits wil dan ook minstens even goed doen als vorig seizoen. "Ik wil snel terug helemaal fit geraken en mijn niveau van vorig jaar halen. Ik train nu al enkele dagen met de groep mee, en het gevoel begint terug te komen. Ik heb er ook voor gekozen om in België te blijven om mijn prestaties van verleden seizoen te bevestigen. Ik wil deze ploeg helpen zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement en om zo lang mogelijk mee te strijden voor de Beker van België. Een Europees ticket halen, dat zou wat zijn", besluit Gianni Bruno.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties