Vrijdag begint de nieuwe competitie, kent u de nieuwe spelregels al?

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Vrijdag begint de nieuwe competitie, kent u de nieuwe spelregels al?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In maart stelde de IFAB (de spelregelcommissie van de FIFA) enkele nieuwe spelregels voor. Zo zal er bijvoorbeeld rond de handsfase heel wat veranderen.

Vorige week nodigde de KBVB verschillende spelers, bestuursleden en coaches uit om meer uitleg te geven over de nieuwe spelregels. In de eerste plaats zal alles rond de handsfase enorm veranderen:

Wanneer een aanvaller de bal met de hand speelde in het strafschopgebied van de tegenstrever dan had de scheidsrechter twee keuzes. Ofwel liet hij het spel doorgaan aangezien het ging om onvrijwillig hands of hij floot voor een overtreding.

Dit zal nu niet meer het geval zijn. Zo zal in elk geval wanneer de aanvaller de bal met de hand speelt voor een vrije trap worden gefloten.

Verder stelde de IFAB in maart nog vier interessante nieuwe regels voor:

1) De speler die wordt gewisseld moet het veld verlaten via de kortste route. Zo hoopt de IFAB om het tijdrekken te beperken.

2) Een speler van de ploeg die de vrije trap neemt, mag niet meer in de muur staan. Het geduw en getrek in de muur zal nu eindelijk stoppen dus.

3) Een doelman hoeft bij een strafschop niet met twee voeten op de lijn blijven, een is nu voldoende.

4) De bal hoeft vanaf nu het strafschopgebied niet meer te verlaten bij een doelschop. Zo mag een verdediger dus de bal vlakbij de doelman gaan ophalen bij een doeltrap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties