Opmerkelijk dat er van hem zelfs sprake is als basisspeler bij Anderlecht: half jaar geleden stond hij nog op vertrekken
Redactie
| 6 reacties

Sieben Dewaele staat na hard werken dichtbij een basisplaats bij Anderlecht

Opmerkelijk dat er van hem zelfs sprake is als basisspeler bij Anderlecht: half jaar geleden stond hij nog op vertrekken
Foto: © photonews

't Is eigenlijk al straf dat zijn naam nu genoemd wordt als mogelijke basisspeler. Sieben Dewaele was een half jaar geleden nog van plan te vertrekken bij Anderlecht omdat hij geen kansen zag, maar het kan snel keren in het voetbalwereldje.

Jonas De Roeck overtuigde toenmalig trainer Fred Rutten om Dewaele mee te nemen op stage. Een maand later kreeg de middenvelder een nieuw contract voor een jaar. En in de voorbereiding op dit seizoen overtuigde hij ook Vincent Kompany van zijn kwaliteiten.

Zo ligt hij in de weegschaal met Peter Zulj om zondag tegen Oostende in de basis te beginnen. Tegen Benfica maakte hij als controlerende middenvelder indruk. Dewaele is een laatbloeier, maar heeft veel kwaliteiten om het te maken in het profvoetbal.

Plaatsing, leiderschap, recuperatie, verdelen,...

De snelste is hij niet, maar hij lost veel op met zijn intelligente plaatsing. Hij kan recupereren en heeft de voeten om voor de verdediging ook te verdelen. Daarnaast duikt hij regelmatig op in de box en pikte hij bij de beloften redelijk frequent zijn doelpuntje mee. Hij was er ook kapitein en liet zich in de oefenmatchen ook opmerken doordat hij zijn oudere ploegmaats dirigeerde.

Dewaele had ook zijn zinnen gezet op een doorbraak bij Anderlecht. De West-Vlaming heeft er alles aan gedaan om die kans te krijgen"Ik wil binnen vijf jaar een belangrijke rol spelen bij de club", zei hij onlangs nog. "Maar eerst minuten krijgen."

Die lijken eraan te komen, want van Sven Kums is er eigenlijk weinig sprake als verdedigende middenvelder. De 20-jarige jeugdspeler zal er alvast niet veraf zitten...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties