Pro League buigt zich over bestaande en komende problemen: makelaars en komende Super League

Pro League buigt zich over bestaande en komende problemen: makelaars en komende Super League
Foto: © photonews

De Raad van Bestuur van de Pro League komt maandag voor de eerste keer van het nieuwe seizoen samen. En ze hebben meteen een drukke agenda, want er moet schot in de zaak komen in een paar dossiers.

Arbitrage

De Pro League gaat als eerste het dossier arbitrage bespreken. Het masterplan van CEO Peter Bossaerts en de nieuw hervormde top van het scheidsrechterskorps wordt immers voor een groot deel financieel verhaald op de Pro League. Vorige keer stonden er al veel clubs daarvoor op hun achterste poten, deze keer gaan ze het nog eens op tafel gooien. 

Ze willen dat de CEO - Pierre François - mee in het bestuursorgaan van het scheidsrechterskorps mag zetelen en dat de Coördinator Arbitrage van het Profvoetbal benoemd wordt door de Pro League. 

Makelaars

Ook de tussenpersonen bij transfers staan nogmaals op de agenda. Van alle maatregelen die aangekondigd werden, is er momenteel immers nog geen enkele in voege. De Pro League heeft de invoering van het 'Clearing House' al twee keer uitgesteld. Nu zou dat normaal tegen de wintermercato in orde moeten zijn, maar ze willen wel eens weten hoe het er mee zit. 

Europese clubcompetities 

Tegen 2024 willen de grootste clubs ter wereld een zogenaamde Super League inrichten. Dat heeft natuurlijk ook invloed op de rest van de Europese competities. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe wou dit punt absoluut op de agenda. Hij wil de BeNe-Liga opnieuw op tafel smijten. Verwacht wordt dat daar heel wat tegenkanting bij gaat komen. 

Vrouwenvoetbal

De clubs willen het vrouwenvoetbal ook meer in de kijker zetten. Ze willen de progressie die het vrouwenvoetbal maakt in kaart brengen en er mogelijk nog meer op inzetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties