Reactie Sterke punten van Beerschot komen al naar voren, Vreven en Vanhamel geven toelichting

Sterke punten van Beerschot komen al naar voren, Vreven en Vanhamel geven toelichting
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Slechts één wedstrijd heeft Beerschot nodig gehad om aan te tonen op welke manier het wellicht zijn punten gaat vergaren. Er lijkt nog meer voetballend vermogen in het ploeg te zitten dan vorig jaar, maar vooral het amper weggeven van kansen en het gevaar op stilstaande fases biedt perspectief.

Dat lijkt het beproefde recept te worden. Dat Beerschot zo kan dreigen op standaardsituaties, heeft veel te maken met Raphael Holzhauser. "Van een kerel van 1m94 zou je verwachten dat hij goed is het met hooefd, maar hij is de man van de trap. Hij heeft een geweldige linkervoet. Met hem achter de bal is elke hoekschop en elke vrije trap gevaarlijk", oordeelt Stijn Vreven.

Concurrentie op alle posities

Ook de breedte van de kern is iets wat over een heel seizoen mogelijk de doorslag kan geven. "Er is concurrentie op alle posities. Daar mag ik zeker niet over klagen", beseft de trainer van Beerschot. "Het bestuur heeft goed werk geleverd. Wij moeten nu gewoon nog meer werken op automatismen."

Mooi totaalpakket

Wie weinig tegentreffers slikt, gaat uiteraard weinig wedstrijden te verliezen. Doelman Mike Vanhamel kan uitkijken naar vele clean sheets dit seizoen. "We staan heel goed. Het is wel het totaalpakket dat telt. Dat klinkt misschien cliché, maar het is wel zo. Het begint bij de aanvallers. Als je naar Dylan Saint-Louis kijkt, hoe die mee staat te verdedigen. Die jongen loopt zijn longen leeg."

Het is ergens logisch dat een nieuwkomer die zich wil bewijzen deze inspanningen levert, maar hij is lang niet de enige. "Hetzelfde geldt voor Loris Brogno en Fessou Placca. De wisselspelers dragen ook hun steentje bij. De mentaliteit is gewoon heel goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties