Club Brugge mag zich allicht opmaken voor LASK Linz

Vanavond stonden de laatste heenwedstrijden van de derde voorronde van de Champions League op het programma: een overzicht.

FC Basel – LASK Linz : 1-2

Als Club Brugge doorstoot tegen Dynamo Kiev, ontmoet het in de laatste voorronde de winnaar van deze confrontatie. LASK Linz deed vanavond een uitstekende zaak. De Oostenrijkers behaalden een mooie uitoverwinning bij Basel, dat in de vorige ronde PSV nog had uitgeschakeld. Na rust kwam LASK op een 0-2 voorsprong, na doelpunten van Gernot Trauner (51’) en Joao Klauss (82’). In de 87ste minuut kon Basel milderen: Luca Zuffi redde de terugwedstrijd.

Krasnodar – Porto : 0-1

FC Porto nam een vanavond een flinke optie op de volgende voorronde. Sergio Oliveira scoorde in de 89ste minuut het doelpunt van de overwinning. Bij Krasnodar stond Uros Spajic (ex-Anderlecht) 90 minuten tussen de lijnen.

Istanbul Basaksehir – Olympiacos : 0-1

Ook Olympiacos heeft vanavond een goede uitgangspositie afgedwongen. Ze wonnen in Istanboel met 0-1, na een doelpunt van Giorgos Masouras in minuut 54. Bij de Turken stonden Gael Clichy en Robinho twee bekende namen tussen de lijnen. Het werd een bitsige partij, met maar liefst 9 gele kaarten en 1 rode kaart.

CFR Cluj – Celtic: 1-1

De Roemenen van Cluj kwamen op voorsprong door een doelpunt van Mario Rondon (28’). James Forrest (34’) scoorde het belangrijke uitdoelpunt voor de Schotten. Bij Celtic speelde Boli Bolingoli de ganse partij. Op het halfuur kreeg hij een gele kaart.

Maribo – Rosenborg: 1-3

Rosenborg staat al met anderhalf been in de volgende ronde. De Noren wonnen in Slovenië met 1-3. Doelpunten: 0-1 Soederlund (50’) ; 0-2 Soederlund (64’); 1-2 Marcos Tavares (70’) ; 1-3 Mike Jensen (71’)