Verschueren met overzicht van nog te komen in- en uitgaande transfers: "Nog acht transacties ongeveer en dan is mijn doel bereikt"

Verschueren met overzicht van nog te komen in- en uitgaande transfers: "Nog acht transacties ongeveer en dan is mijn doel bereikt"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Michael Verschueren krijgt dagelijks tientallen telefoontjes van managers en journalisten. Spelers die aangeboden worden, zaken die gecheckt worden... Tot eind augustus gaat hij alvast niet te veel rust meer kennen, want hij wil nog heel wat zaken afwerken.

Verschueren is al elf spelers kwijtgeraakt. Idealiter komt hij eind augustus aan een kern van 26. "Dat is mijn doel ja. Er zijn er vijf bijgekomen en er moeten er nog een aantal vertrekken. Met nog wat inkomende transfers erbij, moeten we aan 26 kunnen komen."

Inkomend

Geen spits

Eerst en vooral: een extra spits is geen prioriteit meer: "Kijk, we hebben pech dat nu tegelijk Dimata en Thelin geblesseerd zijn. Thelin traint nu weer mee en als die niet meer vertrekt, is een aanvaller niet meteen aan de orde. Het is een andere zaak moest er nog iets concreet voor hem komen", aldus Verschueren.

Verdedigers

Wat er wel nog bijkomt, is een flankverdediger, waarschijnlijk een linkse. En een centrale verdediger. "Als Milic, Lawrence en Sa nog vertrekken, komt er daar nog iets bij. Voor alle drie is er interesse. En volgende week zal er waarschijnlijk meer nieuws zijn rond die drie."

Geen zes

Zoals we al aankondigden, zal er ook geen extra zes gehaald worden. Sambi Lokonga wordt daar de eerste keuze. "Zulj zou ik op die positie nog niet afschrijven en iedereen lijkt te vergeten dat binnen enkele weken Sambi Lokonga terug is. Die heeft alle kwaliteiten om daar te spelen", bevestigde Verschueren.

Uitgaand

Trebel

Anderlecht zoekt - zoals hierboven al aangegeven - een oplossing voor het trio Sa, Milic en Lawrence. Verder liet Verschueren uitschijnen dat er een oplossing in de maak is voor Adrien Trebel. "Er beweegt iets in dat dossier, mogelijk komt daar nu schot in."

Didillon

"Ik heb deze namiddag een gesprek met hem", zei hij gisteren. "Ik wil weten of hij het ziet zitten om de concurrentie met Van Crombrugge aan te gaan. Sommigen moeten leren dat er in een topclub altijd concurrentie is. En het is vrijwel onmogelijk om hem nu te verkopen aan een club waar hij zeker eerste doelman zal zijn. Davy Roef? Daar is een oplossing voor, maar hij moet zelf nog wel willen." 

Kums

"Voor hem is er niks, maar ik heb daarvoor ook niet gepusht. Sven gaat heel goed met de situatie om. Hij was bij de kern die apart moest trainen ook altijd bij de besten. Het is niet zo dat hij weg moet, er kan nog veel gebeuren."

Saelemaekers

"Hem pushen we ook niet naar de uitgang. Op basis van één match moet je ook geen conclusies trekken. Maar het is duidelijk dat niemand zeker is van zijn plaats. Ze moeten dus leren knokken voor hun stek en de concurrentie durven aangaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties