De afgelegen promovendus in 1B: "Zelfs een thuismatch is voor veel van onze fans een verplaatsing"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties

De supporters van Virton zijn al lang gewend aan verre verplaatsingen

De afgelegen promovendus in 1B: "Zelfs een thuismatch is voor veel van onze fans een verplaatsing"
Foto: © photonews

Excelsior Virton ontving zaterdag Union Saint-Gilloise. De hoofdstedelingen mochten als eerste club de verre verplaatsing naar Luxemburg maken.

Bijna 200 kilometer moesten de fans van Union reizen om hun favoriete club bezig te zien in het verre Luxemburg. Maar het kan nog verder. Beerschot en Westerlo liggen ongeveer 230 km van Virton verwijderd en Lokeren zelfs 260.

De fans van Virton zijn het al lang gewend, die verre verplaatsingen. "Dat maakt deel uit van het voetbal", legden ze ons bij fanclub Fidel's Ardennais, de officiële supportersclub van Virton, uit. "Neem nu Marseille - Lille in Frankrijk, dat is andere koek dan bijvoorbeeld Virton - Oostende."

"Vorig jaar tegen Knokke en dit jaar tegen Roeselare koppelen we een weekend aan de Belgische kust aan de uitmatch. Ik kan me al voorstellen dat supporters van andere clubs hetzelfde doen bij ons en van onze mooie streek komen genieten." De andere clubs uit 1B moeten die verre verplaatsing immers maar twee keer doen.

"We doen er gewoonlijk anderhalf of zelfs twee uur over om Vlaamse clubs te bezoeken. De meeste supporters van onze groep komen uit Gouvy en Bastogne. Zij zijn ook 52 minuten onderweg naar de club. Voor ons is een thuismatch ook een soort van verplaatsing", besloten de Fidel's. Op die manier zijn er alleen maar hondstrouwe fans op de afspraak bij Virton, en dat is een van hun sterktes.

Meer nieuws

Meer nieuws