STVV knoopt na twee moeilijke weken aan met een zege: "Nu is er wel samenhorigheid"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Sint-Truiden
| 1 reacties

Brys, Janssens en De Bruyn hadden voor de zege tegen Standard twee moeilijke weken gehad

STVV knoopt na twee moeilijke weken aan met een zege: "Nu is er wel samenhorigheid"

Een 0-1 thuis tegen Moeskroen en een 6-0 pandoering op het veld van Club Brugge, dat was niet de start waar men bij STVV van gedroomd had. De overwinning tegen Standard was meer dan welkom en zorgt nu dan ook voor de nodige ademruimte.

Er werd gedurende die twee weken ook veel gezegd en geschreven over de club. “Een vogel voor de kat”, hoorden we zelfs vallen. Maar tegen Standard volgde de eerste driepunter de eerste twee competitiegoals. De criticasters kregen lik op stuk.

“Dat we het moeilijk hadden de week na Brugge is vanzelfsprekend”, zei Wolke Janssens. “Er is veel gepraat. We hebben een sterke groep, we hangen aan elkaar en in denk dat we die mentale weerbaarheid hebben getoond.”

Nu wel samenhorigheid

“Het is zeker niet makkelijk geweest na die slechte start. We zijn gewoon positief gebleven en we zijn hard blijven werken op training. Iedereen is altijd z’n stinkende best blijven doen”, aldus Alexandre De Bruyne, maker van het openingsdoelpunt.

Marc Brys was ook opgelucht na de zege die bloed, zweet en tranen heeft gekost. “Die match tegen Club zinderde toch nog even na. In de media ging er veel aandacht naar wat er niet was en niet naar wat er wel was, verwees Brys naar zijn spelersgroep.

“De spelers hebben steun gevonden bij elkaar. Er is een samenhorigheid ontstaan en die was tijdens de voorbereiding moeilijk te zien”, besloot de Truiense coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties