Coach AZ beschrijft Antwerp: "Vechtmachine met soms wat Afrikaanse tackeltjes"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Enschede
| 10 reacties

Arne Slot, trainer van AZ, verwacht zich aan een moeilijke match tegen Antwerp

Coach AZ beschrijft Antwerp: "Vechtmachine met soms wat Afrikaanse tackeltjes"
Foto: © photonews

De Grolsch Veste van Twente is voor twee dagen de thuishaven van AZ Alkmaar. Een flink eind van het eigen gehavend stadion. Voor de match tegen Antwerp zijn er nog maar 3.700 tickets verkocht. Het gaat dus leeg aanvoelen. Trainer Arne Slot weet ook dat hij zich aan een stevige match mag verwachten.

Slot heeft Antwerp uitgebreid gescout en zag heel wat sterke punten. "Het is een ervaren ploeg met heel wat oudere spelers", aldus Slot. "Mbokani is een sterke spits, Bolat zijn kwaliteiten kennen we wel en die Refaelov vind ik een hele goeie."

"Het is een vechtmachine, die heel hard werkt om geen goals tegen te krijgen. Veel Afrikaanse jongens ook en oms zit er ook een Afrikaans tackeltje tussen. Maar we vrezen hun spelstijl niet. Verdedigend zijn ze heel stug en ze strijden tot de laatste snik om geen goals tegen te krijgen."

Wij slikken geen goals door heel aanvallend te spelen, Antwerp door voor de zestien te gaan liggen

AZ slikt echter ook niet zo makkelijk goals. "Wij doen het wel op een iets andere manier, door heel aanvallend te spelen. Antwerp gaat meer rond de zestien liggen, om van daaruit te counteren. We zullen zien welke manier de beste is. De waarheid ligt op het veld. We zullen zien of we hun counters eruit kunnen halen."

Dat voor de eigen goal liggen, lijkt wel fel overdreven. Slot heeft nochtans al wat ervaring met Belgische teams de afgelopen maanden. "We speelden tegen Anderlecht, Club Brugge, Gent en Oostende. Die laatste twee verloren we, maar Club speelde niet met zijn beste elf. Ik weet niet hoe ik de Belgische ploegen moet inschatten. Ik denk dat het gelijkopgaand zal gaan morgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties