Analyse 't Is welletjes: geef Kompany een spits of blijf verder sukkelen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 78 reacties

Vincent Kompany heeft dringend een spits nodig

't Is welletjes: geef Kompany een spits of blijf verder sukkelen
Foto: © photonews

Zittend op een frigobox met een ijspack tegen de hamstring, zag je Vincent Kompany gewoon hopen dat zijn ploeg nog tot scoren zou komen. Tevergeefs, zonder punt is een speer maar een bot ding.

Gerkens, Thelin, Nasri en nu? We weten ook niet goed wat Kompany nog kan proberen in de spits. Drie goals in vijf wedstrijden, het zegt wel genoeg. Hij kan van een ezel ook geen koerspaard maken. Na vijf wedstrijden moet het bestuur nu toch ook tot die conclusie gekomen zijn?

Valse negen, valse start

Het is bijna droef hoe Anderlecht soms een wedstrijd domineert en het dan in de zestien verkeerd ziet lopen. Geen man met een torinstinct, geen vent die tegen die bomen van verdedigers een bal kan bijhouden, geen aanspeelpunt tout court...

Nasri was een doordachte keuze, want Gerkens en Thelin schieten te kort op die positie. Misschien kon hij met zijn techniek wel eens snel wegdraaien van Dewaest of Lucumi. Niet dus, ook omdat Nasri nog ver van zijn beste vorm en fitheid verwijderd zit. Bij een 'valse negen' moet vooral het eerste woordje onthouden worden. 

Onmiddellijk inzetbaar

Wachten op Godot... euh Roofe. Dat zal pas tegen september zijn en dan kan het kalf al verdronken zijn. Want Roofe komt ook terug uit blessure en wie weet hoe hij zich gaat aanpassen aan de Jupiler Pro League. Da 's ook niet iedereen gegeven hoor. 't Is een stijl van verdedigen die weinigen gewend zijn.

Dimata? Voor die wedstrijdfit is, zijn we Nieuwjaar gepasseerd, reken daar maar op. Kompany heeft een direct inzetbare spits nodig. Dat ze die van bij Antwerp laten lopen hebben, wordt het bestuur nu al aangewreven. Er zijn nog negen dagen waarin iets kan gedaan worden. Als er nog ergens wat miljoenen te vinden zijn, zouden die welbesteed zijn.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties