Mensaap neemt strafschop (en scoort)': opiniewebsite haalt 'onfatsoenlijk' stuk over Lukaku offline
Simon Wauters
Simon Wauters
| 49 reacties

Doorbraak biedt haar excuses aan voor een opiniestuk over Romelu Lukaku

Mensaap neemt strafschop (en scoort)': opiniewebsite haalt 'onfatsoenlijk' stuk over Lukaku offline

Romelu Lukaku kreeg het maandag hard te verduren op bezoek bij Cagliari. Op het moment dat hij stond te wachten om een strafschop te nemen, kreeg hij racistische geluiden naar zijn hoofd geslingerd.

Lukaku kreeg al snel de halve sportwereld achter zich. De fans van Inter namen raar maar waar dan weer de verdediging van de Cagliari-fans op zich. Ook op de  opiniewebsite Doorbraak verscheen een bericht over Lukaku.

Pieter Bauwens, de hoofdredacteur van de Vlaamsgezinde opiniewebsite Doorbraak, biedt zijn verontschuldigingen aan voor een eerder verschenen bijdrage van columnist Johan Sanctorum. Daarin argumenteerde de auteur dat Romelu Lukaku niet “flauw” moet doen over de oerwoudgeluiden waarop hij vorig weekend getrakteerd werd. Hij noemde voetbal ‘volkstheater’ en en schreef ook dat ‘voetbal de politiek-correcte betutteling moet laten wegvallen omdat dat discriminatie is’. Het stuk is intussen offline gehaald.

In een kort bericht op de site verontschuldigt hoofdredacteur Pieter Bauwens zich voor de publicatie. “Hier bij Doorbraak geloven we dat er geen grenzen zijn aan het debat. Er zijn echter wel grenzen aan het fatsoen. Vandaag werd die grens overschreden door één van onze auteurs”, staat er te lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties