Analyse Het transferrapport van de topclubs: AA Gent is door continuïteit, slimme aankopen en nostalgie ook titelkandidaat

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 70 reacties
Het transferrapport van de topclubs: AA Gent is door continuïteit, slimme aankopen en nostalgie ook titelkandidaat

De transferzomer zit erop. De Belgische topclubs hebben stuk voor stuk verrast met enkele straffe transfers. Maar zijn ze nu sterker of zwakker geworden? Wij maakten het rapport op. Bij AA Gent hebben ze het slim en nostalgisch aangepakt.

KAA Gent is na het titeljaar nooit meer écht in een positie gekomen waarin het kon mikken op een tweede titel. Coaches werden vervangen, continuïteit was soms ver te zoeken. 

Dit seizoen gingen ze echter wél door met de trainer van vorig seizoen, Jess Thorup. Die kon dus zijn stempel drukken op de transferzomer van de Buffalo's, in samenspraak met het bestuur. Het leverde heel wat boeiende transfers op.

Om te beginnen werden uitgaand heel wat overbodige spelers op goede wijze verkocht, vaak ook nog met een flinke geldsom op de koop toe. Van Andrijasevic tot Verstraete, over Neto en Rosted: de mercato was meer dan geslaagd voor de Buffalo's.

Aan inkomende zijde is er op dubbele wijze ingezet. Enerzijds kwamen enkele onbekende namen, die ondertussen wel al een meerwaarde toonden. Elisha Owusu is misschien wel dé ontdekking van deze zomer over alle ploegen heen.

Nostalgie

Ngadeu van zijn kant scoorde al belangrijke goals en toonde stevigheid achterin, terwijl ook Castro-Montes een interessante aanwinst blijkt te zijn. Lustig geeft ervaring, Mohammadi is een mooie aanwinst op linksachter.

Met Laurent Depoitre en Sven Kums kwam er bovendien een streepje nostalgie in de Ghelamco Arena aan te pas. Beiden hielpen Gent ooit aan de titel en waren heel belangrijk in de Champions League het seizoen daarna, nu moeten ze opnieuw de grandeur van toen geven. Of dat gaat lukken? Dat is onduidelijk, maar de kern lijkt wel uitgebalanceerder dan ooit en ook naar de fans toe is het een leuk signaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties