"B-ploeg Club Brugge kan top zes halen, voor spelers als Vossen is er eigenlijk geen plaats meer"  
Simon Wauters
Simon Wauters
| 58 reacties

Tom Boudeweel is onder de indruk van Club Brugge

"B-ploeg Club Brugge kan top zes halen, voor spelers als Vossen is er eigenlijk geen plaats meer"  
Foto: © photonews

Club Brugge liet zich deze zomer opmerken op de transfermarkt. Ze cashten serieus, maar gaven ook heel wat geld uit voor versterkingen.

 "Op alle posities hebben ze nu minstens een dubbele bezetting”, oordeelt Tom Boudeweel op de site van Sporza. “Dat is de droom van elke trainer. Maar wat vooral opvalt is niet zozeer de breedte van de kern, wel de kwaliteit ervan. Club Brugge kan twee volwaardige elftallen op 1A-niveau opstellen. Met dat ‘tweede team’ word je misschien geen kampioen, maar misschien haal je er wel de top zes mee.”

“Het negatieve is dat er geen jeugd meer zal doorstromen. De lat is met deze kern op CL-niveau gelegd en van de beloften is niemand sterk genoeg om nog door te stromen. Als de jeugdopleiding niet meegaat, kan er niemand meer doorbreken."

“Philippe Clement kan kiezen uit heel veel verschillende types. Ik denk dat dat de grote meerwaarde is van de huidige kern. De trainer heeft verschillende wapens om mee aan de slag te gaan. Dat is een serieuze luxesituatie die maar weinig Belgische teams kunnen voorleggen."

"Voor een speler als Vossen is er eigenlijk geen plaats meer. Als diepe spits hebben ze Okereke en Diagne en als tweede spits verwacht ik dat Clement eerder voor Schrijvers zal kiezen dan voor Vossen."

"Ook Schrijvers moet trouwens al hopen dat er wat geroteerd wordt, al heeft Clement dat bij Racing Genk ook niet al te veel gedaan. Een spits wissel je ook niet snel en op het middenveld heb je de gouden driehoek Rits-Vormer-Vanaken. De concurrentie is heel zwaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties