Analyse Mazzu moet voorzichtheid (deels) overboord gooien: creativiteit is nodig

Mazzu moet voorzichtheid (deels) overboord gooien: creativiteit is nodig
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Felice Mazzu was vrijdagavond boos. Boos omdat zijn spelers niet gedaan hadden wat hij vroeg toen hij besliste om de 2m01 grote Paul Onuachu op het veld te zetten. Maar hijzelf zou best ook wat zelfreflectie gaan doen.

't Is de aard van het beestje: Mazzu bouwt veiligheid in bij Genk. Eigenlijk staan er drie dezelfde type voetballers op het middenveld, drie 'achten': Heynen, Hrosovsky en Berge. Niet echt verdedigende middenvelders, maar zeker geen aanvallende. Geen van de drie heeft de branie van een Malinovskyi of Pozuelo.

Mazzu zet nu alles op de terugkeer van Theo Bongonda, maar ook die heeft aanvoer nodig. Of soms eens een slim steekpassje. Geen van zijn huidige drie middenvelders is daarin een uitblinker. Hagi en Nygren hebben dat dan weer wel, maar worden nog niet klaar geacht.

Meer risico

Toch zal Mazzu meer risico's moeten gaan nemen, want waar Genk vorig seizoen één blok was, worden de aanvallers nu te veel aan hun lot overgelaten. Joakim Maehle, een erg aanvallende back, zat vrijdag nog op de bank. Laten we zeggen dat je de deur niet moet openzetten, maar er mag toch wat meer schwung gebracht worden.

In de Champions League tegen Liverpool en Napoli kan je al eens een muur bouwen om iets uit de brand te slepen. Als je moet winnen, heb je echter creatieve spelers nodig. Jongens als Hagi en Nygren dus... Die gaan ook enkel beter worden door matchen te spelen. En wat heeft hij te verliezen? Want ook met voorzichtigheid kreeg Genk al drie keer het deksel op de neus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties