Heeft gewezen basisspeler Club Brugge nog toekomst bij blauw-zwart? Komst Ricca heeft verstrekkende gevolgen

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 5 reacties
Heeft gewezen basisspeler Club Brugge nog toekomst bij blauw-zwart? Komst Ricca heeft verstrekkende gevolgen
Foto: © photonews

Philippe Clement had het aangekondigd: andere namen in de selectie in vergelijking met afgelopen weekend voor de Brugse derby. Maar één speler lijkt wel helemaal naast de kern te vallen stilaan.

Dion Cools verzamelde dit seizoen enkel tegen KV Oostende al speelminuten, maar maakte toen niet al te veel indruk en lijkt nu helemaal naar het B-plan te zijn verwezen. Sindsdien zat hij al zes keer op rij (zowel in de CL als in de competitie) simpelweg niet in de selectie.

Quid Cools?

Op rechts lijkt hij Mata sowieso niet uit de ploeg te zullen spelen en sinds de komst van Ricca is het ook op links onmogelijk geworden voor de 23-jarige Belg, zo lijkt het. Ricca speelde Sobol uit de ploeg, maar die blijft wel tweede keuze als vleugelverdediger.

"We zijn dubbel bezet op alle posities. Tussen wit en zwart zijn er nog vele kleuren, zeggen dat hij zich niet laat zien op training zou te veel gezegd zijn", aldus Philppe Clement al over Dion Cools op een persconferentie.

Tussen wit en zwart liggen nog veel kleuren, maar ...

"Maar momenteel laten anderen zich meer zien dan hem op training op dit moment, dat klopt. Het is een kwestie van je elke dag te bewijzen op training en keuzes te maken in functie van de wedstrijd en de tegenstanders", beseft de coach.

Voor Cools wordt het een moeilijke strijd om zich opnieuw in de kern te knokken, laat staan in de basiself. Mogelijk moet voor hem een oplossing gezocht worden tijdens de winterstop. De verdediger is al sinds juli 2015 bij blauw-zwart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties