Analyse De zoektocht naar de laagste stamnummers: 8. De teloorgang van 'De Rammen'

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
De zoektocht naar de laagste stamnummers: 8. De teloorgang van 'De Rammen'
Foto: © photonews

Heel veel teams verwijzen graag naar hun stamnummer om de authenticiteit of oudheid van hun club in de verf te zetten. Bij de laagste stamnummers (en dus de oudste clubs) zijn vele teams echter al verdwenen. De komende maanden grasduinen wij in het verleden. Deze week: 8. RCS Verviétois.

RCS Verviétois zag in 1896 al het levenslicht en speelde in 1900 voor het eerst op het hoogste niveau. Hoger dan een vierde plaats in 1906 raakten ze echter nooit, na 1961 kwamen ze nooit meer in eerste klasse uit.

Het hoogtepunt van de club werd in 1956 bereikt. Het team werd toen kampioen in tweede nationale én speelde de bekerfinale tegen Doornik, ook uit tweede klasse. Het greep toen net naast de bizarre dubbel die in 2019 wel zou worden gepakt door KV Mechelen.

Bekerfinale

Het was echter ook een beetje meteen het begin van het einde, want na een dikke tien jaar in tweede klasse zakten ze in 1972 zelfs naar derde nationale en ze zouden nooit meer in het profvoetbal terechtkomen later, ondanks verschillende pogingen.

Verviers werd een liftclub tussen derde en vierde klasse en soms zelfs de eerste provinciale Luik en kwam ook in financieel moeilijker vaarwater. In 2000 volgende een fusie met Dison Sport (stamnummer 63) en kwam er even een boost, maar al snel ging de ploeg opnieuw naar vierde nationale. In 2014 kwamen er financiële problemen en kon er geen eindronde meer gespeeld worden, een jaar later volgde de laatste degradatie én de club hield op te bestaan.

Erelijst:

Bekerfinalist (1x) in 1956

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Luik (3D)

Nieuwste reacties