Interview Guillaume François mist wedstrijd tegen ex-club : "We spelen nog drie keer tegen Beerschot"

Guillaume François mist wedstrijd tegen ex-club : "We spelen nog drie keer tegen Beerschot"
Foto: © photonews

Guillaume François ziet licht aan het einde van de tunnel: de speler van Virton, die nog niet gespeeld heeft dit seizoen, hervat volgende week de groepstrainingen. Maar de afspraak met zijn ex-club komt nog te vroeg.

Guillaume François (29) had zich een heel anders seizoensbegin voorgesteld: de rechtsachter van Virton heeft nog geen seconde gespeeld in de competitie. "Ik ben bijna fit, ik ben al een tijdje individueel aan het trainen en volgende week hervat ik de groepstraining", bevestigt François ons.

"Het is echt frusterend om de competitiestart te moeten missen en ik had de wedstrijd tegen Beerschot aangestipt om terug te keren, maar het is net te vroeg. Het belangrijkste is dat ik hersteld ben. En dankzij het format in 1B spelen we vier keer tegen elke tegenstander!"

1B is interessant

En dit was niet ironisch bedoeld van François: "Nee, helemaal niet. Het is mijn tweede seizoen in 1B en in het begin was ik sceptisch. Maar uiteindelijk wanneer je in deze competitie speelt, heb je altijd iets om voor de spelen, hetzij om te promoveren, hetzij om niet te degraderen", legt hij uit.

Ook dit seizoen belooft het razend spannend te worden in 1B. "Het gaat er dit jaar om spannen, want er zijn meer dan twee favorieten. Iedereen kan van iedereen winnen en er wordt mooi voetbal gespeeld. Westerlo heeft een sterke kern. Lokeren zal ook nog wel komen in het tweede deel van de competitie. En Virton moet met de voetjes op de grond blijven, zelfs al staan we er goed voor momenteel. Ik ben ervan overtuigd dat 1B qua niveau dichter aanleunt bij 1A dan tweede klasse indertijd", besluit Guillaume François.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties