Verbijstering alom nadat Messi bevoordeeld zou geweest zijn bij stemming, FIFA reageert op kritiek
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

FIFA vindt kritiek op stemming Wereldvoetballer van het Jaar niet terecht

Verbijstering alom nadat Messi bevoordeeld zou geweest zijn bij stemming, FIFA reageert op kritiek

Voorbije maandag mocht Lionel Messi de trofee voor Wereldvoetballer van het Jaar in ontvangst nemen. Weinigen zullen stellen dat de Argentijn op basis van zijn voetbalkwaliteiten die prijs niet verdiende. Toch doet die verkiezing heel wat stof opwaaien.

Er kwam vooral kritiek van de Egyptische voetbalfederatie, die de stemmen van de aanvoerder en bondscoach van het nationale elftal niet terugvond in de uitslag. Het laat weinig aan de verbeelding over naar wie bij hen kon rekenen op de meeste stemmen: Mo Salah van Liverpool.

Foutieve handtekeningen

De FIFA heeft inmiddels reeds gereageerd: hun stemformulieren zouden ongeldig zijn. De handtekening van de secretaris van de federatie ontbreekt immers op die papieren en bovendien zijn bij andere handtekeningen de namen te lezen in hoofdletters.

Tot daar de commentaar uit Egyptische hoek, maar dan is er nog dat opmerkelijke verhaal uit Nicaragua. Volgens de uitslag van de FIFA had de kapitein van Nicaragua gestemd voor Messi, Sané en Ronaldo. Zowel Juan Barrera, de speler in kwestie, en zijn club ontkennen dat. Hij zou zelfs helemaal niet aan de stemming hebben deelgenomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties